Even voorstellen

 

profielfoto 2

 

Ik ben Frances van de Ven. Al meer dan 30 jaar werk ik met veel plezier met kinderen. Eerst binnen het basis- en voortgezet onderwijs en na het behalen van mijn post Hbo-diploma aan de Hogeschool in Utrecht* als speltherapeut. In 2013 startte ik mijn eigen praktijk in het Ouder&kindcentrum in Helmond. Binnen dit centrum zijn diverse specialisten aanwezig waarmee ik samen werk; o.a psychologen, orthopedagogen, autisme-experts en systeemtherapeuten. Ik ben getrouwd en moeder van twee tieners.

Mijn therapie is cliënt-centered. Hierin staat het kind centraal en niet het probleem. Het doel is niet alleen het probleem op te lossen, maar vooral het kind te helpen groeien. Hierdoor worden de klachten bestreden en is de kans op terugval kleiner. Daarnaast pas ik zo nodig verschillende technieken en methoden toe zoals o.a. EMDR, ontspanningstechnieken en cognitieve gedragstherapie.

In de spelkamer geef ik het kind de ruimte om gewoon zichzelf te zijn. Ik volg in volle aandacht en rust het kind. Hierdoor komt een bijzonder proces op gang. Ik ervaar het als een voorrecht om getuige te zijn hoe een kind zijn eigen kracht ontdekt!

Om te reflecteren op mijn werk heb ik regelmatig contact met collega’s in de vorm van intervisie en supervisie. Jaarlijkse bij- en nascholing zorgen ervoor dat ik me blijf ontwikkelen op mijn vakgebied. Ik werk nauw samen met huisartsen, scholen en andere hulpverleners.

Opleidingen:

 • HBO Pedagogische academie
 • Post HBO-Speltherapie
 • PSBK/MBK opleiding
 • EMDR
Ik sta geregistreerd bij NVVS, FVB, NIBIG, RBCZ/RCZ en SKJ. Als EMDR therapeut ben ik te vinden op de site van www.emdr-therapeuten.nl.

Schermafbeelding 2014-07-07 om 22.37.54Schermafbeelding 2016-08-28 om 20.20.18

 

* Deze opleiding heb ik afgerond met twee negens.

 • Like ons op FaceBook

 • Contact

  Praktijkadres:

  Ouder&kindcentrum Helmond
  Europaweg 99
  5707 CL Helmond
  M: 06-57703915
  Email: francesvandeven@planet.nl