Samenwerkingspartners

In het Ouder&kindcentrum heb ik een groot netwerk aan deskundigen om mee heen (o.a. psycholoog, systeemtherapeut). Het team van Speltherapie Frances van de Ven bestaat uit:

Helen van Schaik (speltherapeut)

Schermafbeelding 2016-05-30 om 20.16.54

Helen is ruim dertig jaar ben werkzaam geweest bij verschillende Jeugdhulpverleningsinstituten zoals: Kinder-orthopedagogische dagverblijven en opvanghuizen, centra voor kinder/jeugdpsychiatrische dagbehandeling, crisisopvang en als speltherapeut binnen het Speciaal Basis Onderwijs. Ze is gediplomeerd speltherapeut en geregistreerd bij de NVVS/FVB.

Astrid van der Stappen (ouderbegeleider)

Schermafbeelding 2016-06-05 om 00.05.02

Na haar HBO-opleiding is Astrid 27 jaar als pedagogisch medewerker werkzaam geweest in de kinderopvang. De laatste jaren daar steeds meer als Video Interactie Begeleider. Sinds 2004 richt zij zich voornamelijk op het thuis begeleiden van ouders met opvoedingsvragen en-problemen. Zij is gecertificeerd SIJS-trainer (Sterk In Je Schoenen). Astrid is een geregistreerd SKJ- therapeut.

Saskia de Lang (speltherapeut)

IMG_1962

De vooropleidingen van Saskia zijn Sociaal pedagogische hulpverlening, videohometraining, speltherapie. Binnenkort kan ze daar EMDR aan toevoegen. Voordat Saskia 7 jaar geleden als kindertherapeute is gaan werken heeft ze 14 jaar binnen de jeugdhulpverlening gewerkt. Eerst enkele jaren als groepsleidster, vervolgens 10 jaar als gezinsbegeleidster. Saskia is geregistreerd speltherapeut bij de NVVS/FVB en geregistreerd bij de RBCZ/ TCZ.

Marieke van Heusden (speltherapeut)

Foto

Na haar opleiding voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening heeft Marieke de opleiding voor Speltherapie gevolgd. Marieke is geregistreerd speltherapeut bij de NVVS/FVB en geregistreerd bij de RBCZ/ TCZ. Marieke biedt naast haar werk als speltherapeut individuele begeleiding aan kinderen met een beperking in de thuissituatie en op school.

Melanie Strijbosch (speltherapeut)

foto Melanie

Melanie heeft na haar opleiding als sociaal pedagogisch hulpverlener 9 jaar gewerkt met kinderen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen op verschillende locaties. Na het behalen van de opleiding tot speltherapeut heeft ze bij verschillende praktijken voor speltherapie gewerkt. Melanie is geregistreerd speltherapeut bij de NVVS / FVB en is geregistreerd bij de RBCZ.

Bregje Hoeks (bedrijfsondersteuner)

Bregje ondersteunt de praktijk op administratief vlak en rondom de berichtgevingen met de verschillende gemeenten. Dit werk verricht ze voor verschillende praktijken. Op deze manier ontzorgt ze de psychologen / therapeuten en ze vindt het heerlijk werk om te doen. Een mooie win-win!

Sascha van Wieringen (integratief kinder- en jeugdtherapeut)

Na haar PABO opleiding heeft Sascha eerst 12 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Hierna heeft ze de opleiding tot integratieve kinder- en jeugdtherapeut gevolgd bij BGL  Sascha is geregistreerd bij de VvvK (Vereniging van en voor Kindertherapeuten) en geregistreerd bij de RBCZ

 • Like ons op FaceBook

 • Contact

  Praktijkadres:

  Ouder&kindcentrum Helmond
  Europaweg 99
  5707 CL Helmond
  M: 06-57703915
  Email: francesvandeven@planet.nl