Samenwerkingspartners

Het team van Speltherapie Frances van de Ven bestaat uit:

Marieke van Heusden (speltherapeut) werkdag: woensdag

Foto

Na haar opleiding voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening heeft Marieke de opleiding voor Speltherapie gevolgd. Marieke is geregistreerd speltherapeut bij de NVVS/FVB en geregistreerd bij de RBCZ. Marieke biedt naast haar werk als speltherapeut individuele begeleiding aan kinderen met een beperking in de thuissituatie en op school.

Melanie Strijbosch (speltherapeut) werkdagen: maandag en vrijdag

foto Melanie

Melanie heeft na haar opleiding als sociaal pedagogisch hulpverlener 9 jaar gewerkt met kinderen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen op verschillende locaties. Na het behalen van de opleiding tot speltherapeut heeft ze bij verschillende praktijken voor speltherapie gewerkt. Melanie is geregistreerd speltherapeut bij de NVVS / FVB en is geregistreerd bij de RBCZ.

Sascha van Wieringen (integratief kinder- en jeugdtherapeut) werkdagen: dinsdag en donderdag

Na haar PABO opleiding heeft Sascha eerst 12 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Hierna heeft ze de opleiding tot integratieve kinder- en jeugdtherapeut gevolgd bij BGL. Sascha is geregistreerd bij de VvvK (Vereniging van en voor Kindertherapeuten) en bij de RBCZ.

Ine van Alebeek (spel/creatief therapeut en EMDR therapeut) werkdag: vrijdag

Na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, heeft Ine de opleiding tot speltherapeut gevolgd bij de Hoge School Utrecht. Ine is EMDR master practitioner en gebruikt elementen uit de methode ‘Basic Trust’ (video interactie). Ze is geregistreerd bij de NVVS/FVB.

Natasja Laarhoven (integratief kinder- en jeugd therapeut) werkdagen: donderdag en vrijdag

Na ruim 10 jaar met veel plezier als groepsleerkracht in het basisonderwijs gewerkt te hebben, heeft Natasja de opleiding tot integratieve kinder- en jeugdtherapie gevolgd bij BGL. Natasja is lid van de beroepsvereniging van en voor kindertherapeuten (VvvK) en geregistreerd bij de RBCZ.

Diana Rijkens (speltherapeut) werkdagen: maandag, woensdag en vrijdag

Diana werkt sinds 2004 met veel plezier, betrokkenheid en liefde vanuit diverse disciplines met kinderen. Ze heeft gewerkt als thuiscoach en kinderleidster, gaf kinderyoga les waaraan zij kindermassage en elementen vanuit de Sherborne bewegingspedagogiek toegevoegde. Werken met in het bijzonder sensitieve, kwetsbare kinderen bleek haar roeping te zijn die later op haar pad kwam. Als laatste is speltherapie erbij gekomen. Als specialisatie kan Diana bovendien speltherapie voor ouder en kind inzetten waarbij zij elementen vanuit Theraplay toepast. Diana is geregisteerd vaktherapeut en SKJ-therapeut.

Sarah van de Lockand (master speltherapeut) werkdag: dinsdag

Na een aantal stages met kinderen met uiteenlopende hulpvragen en een jaar gewerkt te hebben als pedagoog in de gehandicaptenzorg en de kinderopvang, is Sarah de opleiding tot speltherapeut gaan volgen om nog een stapje meer te kunnen zetten in de hulp en zorg voor kinderen en jongeren. In juli 2021 is ze dan ook afgestudeerd als Master Speltherapeut aan de CHE en geregistreerd bij de FVB en NVVS. Naast haar werk als speltherapeut, werkt Sarah als pedagogisch (beleids)medewerker en coach op een kleinschalig kinderdagverblijf.

Astrid van der Stappen (ouder- en gezinsbegeleider) 

Schermafbeelding 2016-06-05 om 00.05.02

Na haar HBO-opleiding is Astrid 27 jaar als pedagogisch medewerker werkzaam geweest in de kinderopvang. De laatste jaren daar steeds meer als Video Interactie Begeleider. Sinds 2004 richt zij zich voornamelijk op het thuis begeleiden van ouders met opvoedingsvragen en-problemen. Zij is gecertificeerd SIJS-trainer (Sterk In Je Schoenen). Astrid is een geregistreerd SKJ- therapeut.

Bregje Hoeks (bedrijfsondersteuner)

Bregje ondersteunt de praktijk op administratief vlak en rondom de berichtgevingen met de verschillende gemeenten. Dit werk verricht ze voor verschillende praktijken. Op deze manier ontzorgt ze de psychologen / therapeuten en ze vindt het heerlijk werk om te doen. Een mooie win-win!

 

 • Like ons op FaceBook

 • Contact

  Praktijkadres:

  Gasthuisstraat 102
  5708 HP Helmond
  M: 06-57703915
  Email: info@speltherapievandeven.nl